Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si/sau alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui unul sau mai multi dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva. Pentru ca este o decizie importanta pe care o persoana o ia atunci cand are mai multe variante de inlocuire a unui dintre, este important ca medicul sa explice toate avantajele si dezavantajele implantului, dar si criteriile dupa care alegem aceasta procedura! Despre alegerea implantului potrivit – specialistii Clinica 32.

Cum alegi implantul dentar potrivit?

Ceea ce este bine sa stie pacientul, este ca implantul nu se alege in functie de pret sau dorinta. El se alege in functie de nevoia de tratament pe care o stabileste un specialist implantolog.

Numarul de dinti lipsa, zona in care va fi facut implantul, ce proteza sau ce lucrare va purta pe el, daca este in zona estetica sau in zona de masticatie, sunt criterii foarte importante de care medicul tine cont cand recomanda un tip sau un brand de implant. Toate aceste raspunsuri conduc pacientul si medicul la o decizie.

Implanturile premium pot acoperi orice nevoie a pacientului, dar chiar si asa, fiecare are o recomandare anume. Medicul este cel in masura sa potriveasca si sa recomande brandul potrivit.

 

Cel mai mare risc al implantului este ca acesta sa nu se integreze.

Odata asezat in osul maxilar, implantul poate sa se integreze perfect (asa cum se intampla in majoritatea cazurilor la implanturile premium) sau poate sa fie refuzat de catre organism si sa se infecteze sau sa fibrozeze.

Odata fixat, insa, durata lui de viata depinde de intretinerea lui (igiena acordata, aceeasi ca la dintii naturali) si de manopera (experienta doctorului, alegerea tipului de implant, infrastructura clinicii, tehnologia folosita).

Astfel, daca alegerea implantului este corecta, daca el este pus corest si se respecta igiena dentara corespunzatoare, un implant dentar are garantie pe viata!