Un implant dentar este o radacina dentara artificiala (adesea facuta din titan) destinata sa sustina restaurarile viitoare, cum ar fi coroanele. Pacientii pot opta pentru un implant dentar daca au pierdut unul sau mai multi dinti adulti permanenti.

Lipsa dintilor nu afecteaza doar stima de sine, ci si sanatatea orala. Insa de cele mai multe ori, un implant dentar este amanat sau chiar respins de catre pacient din cauza temerilor mult accentuate de mituri si informatii eronate.

Datorita noilor tehnologii si a aparaturii moderne, interventia chirurgicala in cazul implanturilor dentare este usor de suportat de pacient. Specialistii clinicii 32 ne explica pasii unei interventii chirurgicale orale si avantajele implantului dentar digital.

 

Ce este o operatie de implant digital?

Operatia de implant digital este cea mai moderna tehnica de inserare a unui implant dentar. Etapa chirurgicala a procedurii digitale permite medicilor sa elaboreze toate detaliile in prealabil si sa optimizeze procedura. Astfel, inainte de interventie, medicul realizeaza o radiografie 3D pentru a verifica starea osoasa și pozitia nervului. Cu aceste informatii, specialistul poate sa planifice o interventie chirurgicala cu o incizie minima. Deoarece chirurgia digitala a implanturilor se concentreaza pe obtinerea celei mai mici incizii posibile, durerea este semnificativ mai mica, comparativ cu chirurgia traditionala a implanturilor.

Una dintre tehnicile avansate din medicina stomatologica digitala pe care Clinica 32 le ofera pacientilor sai este si chirurgia digitala sau implantul fara TAIETURI.

Cum se realizeaza o operatie cu incizie minima?

Chirurgia cu incizie minima are avantajul diminuarii durerii și a disconfortului, timpul de recuperare fiind mult mai mic. In cazul implantului dentar, incizia este atat de mica, incat rareori are nevoie de suturi. Operatia de incizie minima este de asemenea excelenta pentru reducerea semnificativa a cantitatii de sangerari si a umflaturilor deseori intalnite in chirurgia dentara traditionala.

Este mai putin dureros decat alte interventii chirurgicale orale?

Avantajul real al interventiei chirurgicale digitale este incizia de dimensiuni foarte mici. Acesta este motivul datorita caruia multi pacienti se indreapta acum spre chirurgia digitala. Incizia realizata pentru a incadra implantul dentar este suficient de mica pentru a nu avea nevoie de suturi. Acest lucru nu numai ca scade perioada de recuperare, dar, de asemenea, reduce riscul de umflare, sangerare și infectie. De obicei intreaga interventie chirurgicala digitala dureaza aproximativ o ora.

La ora actuala, sub acoperisul Clinicii 32 exista toata aparatura necesara pentru a realiza aceasta tehnica: analize 3D datorita computerului tomograf CBCT, scanare & amprentare digitale, coroane realizate in 12 minute datorita robotului CEREC, echipa specializata si materie prima premium.