Chiar daca afectiunile dentare sunt vizibile si lipsa dintilor este, de multe ori, privita ca o problema de estetica, efectele negative nu se opresc aici. Problemele dentare pot afecta intregul organism. Cum se intampla asta? Ne explica medicii Clinicii 32.

 

Chiar si un dinte lipsa poate duce la restrangerea dietei zilnice. Alimentele mai tari, greu de mestecat, devin imposibil de consumat in situatia in care lipsesc dinti. Si tocmai acele alimente care contin nutrienti importanti pentru sanatate, sunt tari, casante sau greu de mestecat; spre exemplu nucile, legumele sau unele fructe. Consumul de alimente moi, usor de mestecat poate avea ca rezultat diete sarace in nutrienti si vitamine, lucru ce duce la carente in intregul organism.

 

Organismul slabit, consecinta a dintilor lipsa

Primul impact asupra sanatatii organismului este adesea un apetit scazut. Pierderea dintilor provoaca schimbari in preferintele alimentare. Combinata cu durere sau stres, rezulta evitarea multor alimente si, implicit, un organism slabit.

Inflamarea gingiilor, semn de suprasolicitare

Cand nu te poti baza pe toata dantura, tendinta este de a suprasolicita partea sanatoasa. De-a lungul timpului, acest lucru va afecta zona cel mai des folosita, prin afectarea gingiilor sau chiar a dintilor sanatosi.

Sistemul digestiv poate fi afectat

Masticatia are un rol important si este de mare ajutor in digestie. Nu degeaba, specialistii gastroenterologi recomanda sa mestecam de multe ori alimentele inainte de a le inghiti. Rolul stomacului este de a digera, insa bucatile mari solicita foarte multa energie. In timp, apar efecte negative din cauza masticatiei superficiale cauzata de lipsa dintilor.

 

Solutia cea mai eficienta in cazul dintilor lipsa este implantul dentar! Medicul poate restabili capacitatea naturala de a mesteca, doar cu ajutorul lor. Nu exista restrictii de dieta cu implanturi dentare!

Pentru Clinica 32 este extrem de important sa ofere pacientilor sai cele mai noi si performante tratamente. One Day Implant este o TEHNICA AVANSATA prin care un pacient care are o problema cu unul sau mai multi dinti vine si isi rezolva intr-o singura zi, totul. Tehnica are beneficii nenumarate, nu are riscuri si este realizata la standardele cele mai inalte.

 

 

Programati-va acum! Va asteptam!

CLINICA STOMATOLOGICA TITULESCU


Str. Scarlatescu nr. 3, Bucuresti

Luni-Vineri: 09.00 - 20.00

0751 24 93 82 | 031 620 30 32

office@clinica32.ro

CABINET STOMATOLOGIC BANU MANTA


B-dul Banu Manta nr. 39, bloc 30, sc. 1, ap. 2, interfon 02, Bucuresti

Luni-Vineri: 09.00 - 20.00

031 620 30 30

Pentru urgente stomatologice: 0751 571 717
(Doar in weekend si de sarbatori legale.)

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica Cookies | ANPC

@2018 Toate drepturile sunt rezervate implantdentardigital.ro