Chiar daca primul impact in cazul pierderii unui dinte este resimtit la nivel estetic, implicatiile sunt mult mai profunde la nivel emotional. Din punct de vedere psihologic, pierderea unui dinte este o experienta dificila care lasa urme si traume. Din fericire, stomatologia digitala are solutii pentru orice problema, rapide si profesioniste. Insa cu atat mai mult, este bine ca pacientii sa constientizeze efectele negative la nivel psihologic ale problemelor dentare si sa nu lase tocmai aceste neplaceri care au solutii si rezolvari rapide sa le afecteze increderea in sine si, totodata, viata sociala. Medicii stomatologi de la Clinica 32 din Bucuresti ne explica efectele psihologice ale pierderii dintilor.

 

Pierderea dintilor si increderea in sine

Studiile arata ca zambetul este unul dintre cele mai memorabile caracteristici ale unei persoane de care ne amintim dupa ce am intalnit-o. Avand in vedere acest lucru, este usor de inteles modul in care pierderea dintilor va schimba increderea in sine. Zambetul si aspectul fizic sunt surse importante pentru identitatea de sine. Sentimentele de insecuritate și inadecvare sunt frecvente la multe persoane care suferă de pierderea dintilor. Astfel, viata profesionala si cea sociala ale unui individ vor suferi schimbari negative din cauza lipsei de incredere in sine.

Implicațiile sociale ale pierderii dinților

Un studiu realizat de Academia Americana de Stomatologie a aratat ca 86% dintre cei 20 000 de medici dentisti chestionati spun ca viata sociala a pacientilor care se confrunta cu probleme de sanatate orala si cu pierderea dintilor are mult de suferit.   Stomatologii au raportat ca acesti pacienti interactioneaza cu alti oameni mult mai putin, comparativ cu persoanele cu dantura completa.

Trebuie sa constientizam, insa, ca pierderea dintilor poate fi adesea asociata gresit cu venituri scazute, igiena precara sau ingrijire necorespunzatoare. In realitate, pierderea dintilor poate aparea din cauza unor serii de motive care nu au legatura cu aceste stereotipuri.

 

Etapele emoționale ale pierderii unui dinte

Etapele emotionale ale pierderii dintilor sunt de fapt foarte asemanatoare cu orice alte situatii traumatice pe care le putem trai in viata.

Refuz: pacientii vor incerca adesea sa ignore pierderea dintilor la inceput si sa nege ca au probleme.

Manie: pacientul se va simti fie furios pe el, fie pe medic pentru ca nu reuseste sa salveze dintele.

Depresia: etapa care afecteaza cel mai grav viata pacientului. Sunt afectate atat relatiile cu prietenii, cat si viata de familie.

Acceptare: aceasta este etapa cea mai importanta pentru pacienti. Acceptarea pierderii dintelui este cruciala pentru a face urmatorul pas – gasirea celei mai potrivite solutii pentru a inlocui dintele lipsa.

Solutii si recomandari

Odata cu progresele dentare inovatoare, stomatologii au acum optiuni variate pentru pacientii care au suferit pierderi dentare. Scopul dentistului este acela de a ajuta fiecare pacient sa aiba un zambet natural si sanatos, iar pacientul este convins ca inlocuirea dintilor nu doar imbunatateste aspectul si functia danturii, ci are un impact pozitiv asupra vietii.

Implanturile dentare sunt cea mai buna optiune de inlocuire a dintilor, iar cu noua procedura digitala, ele sunt chiar mai bune, mai usor de obtinut si cu mai multe avantaje. Pe scurt, nu numai ca se obtin inlocuiri dentare atractive care arata si functioneaza la fel ca dintii naturali, dar realizam acest lucru prin proceduri mai confortabile, printr-o interventie chirurgicala care dureaza cat o vizita obisnuita la dentist, avand ghidaje chirurgicale care permit plasarea mai precisa a implanturilor dentare, oferind o stabilitate ridicata si o ocluzie excelenta pentru coroanele dentare.

 

Programati-va acum! Va asteptam!

CLINICA STOMATOLOGICA TITULESCU


Str. Scarlatescu nr. 3, Bucuresti

Luni-Vineri: 09.00 - 20.00

0751 24 93 82 | 031 620 30 32

office@clinica32.ro

CABINET STOMATOLOGIC BANU MANTA


B-dul Banu Manta nr. 39, bloc 30, sc. 1, ap. 2, interfon 02, Bucuresti

Luni-Vineri: 09.00 - 20.00

031 620 30 30

Pentru urgente stomatologice: 0751 571 717
(Doar in weekend si de sarbatori legale.)

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica Cookies | ANPC

@2018 Toate drepturile sunt rezervate implantdentardigital.ro