1. Cum aleg corect implantul dentar?

Implanturile dentare sunt proceduri chirurgicale care necesita o pregatire si un plan de tratament. Un simplu consult nu este suficient pentru a spune exact daca este posibil sau nu implantul. De aceea, consultul stomatologic inainte de implant este foarte important. Hotararea de a pune un implant si alegerea tipului este o concluzie a unui lung sir de analize si discutii.

Cel mai important pas in realizarea implantului dentar este chiar alegerea acestuia. Pe piata exista numeroase tipuri de implanturi, iar medicul este cel care poate recomanda cel mai bun implant si cea mai buna tehnica pentru fiecare caz in parte”.

Dr. Mihnea Nica, medic chirurg implantolog

 

2. Cum influențează dieta, sănătatea orală?

Problemele dentare au de obicei la baza o alimentatie nepotrivita sau o lipsa a rigurozitatii cand vine vorba de igiena dentara.

Alimentatia este un factor important in sanatatea dentara. Este ideala o dieta bogata in fructe si legume crude, evitarea sucurilor acidulate, a cafelei si a ceaiurilor. Cand sucurile acidulate sunt greu de evitat, un tips ar fi sa le bem cu paiul, pentru ca acidul sa nu aiba contact cu suprafata dintelui; iar dupa ce bem ceai sau cafea, sa bem imediat apa, clatind astfel suprafata dintilor”.

Si nu uitati de igiena dentara! ”Pentru dinti frumosi si sanatosi, primul si cel mai important lucru este periajul dentar. Acesta trebuie facut atata dimineata inainte de micul dejun, cat si seara, inainte de culcare, fara a mai consuma alte alimente sau bauturi in afara de apa, dar niciodata imediat dupa masa”.

Dr. Diana Geladin, medic stomatolog

 

 

3. Cum prevenim cariile dentare si bolile gingivale?

Preventia este cea mai buna metoda de a avea dinti sanatosi. Exista cativa factori care afecteaza sanatatea orala si care pot fi evitati prin preventie! Cateva sfaturi de la Dr. Roxana Serb, medic stomatolog

Periati dinții de minim doua ori pe zi și folosiți zilnic ața dentara. Încă de la cele mai mici vârst,e bolile gingivale și cariile dentare rămân probleme majorare. Un periaj corect și complet care durează minim 2 minute ne poate ajuta sa scăpăm de multe neplăceri”.